Reklama
 
Blog | Michael Čejka

Otázky Václava Hlodavce – předvolební speciál

Dobrý večer vážení a milí diváci, vítáme vás u dalšího dílu našeho speciálního předvolebního cyklu z regionů, ve kterém se vám postupně představí lídři kandidátek všech hlavních politických stran v debatě nad některým z témat, které letos hýbou předvolebním bojem nejvíce a které vám, našim divákům, připadají jako nejdůležitější.

Tak jako vždy jsme první otázku vybírali podle počtu kladných palečků v diskuzi na našem facebookovém profilu. Tentokrát se tedy nejedná přímo o otázku, ale spíše určitý, no, řekněme, názor, který je vám podle hlasování na internetu všem velice blízký. Takže pojďme přímo k věci. Nejvyšším počtem 696 hlasů jste ohodnotili příspěvek pana Pepy Řepy, který napsal: „Slušným lidem je dneska z politiky tak leda na zvracení“. No, uvidíme co nám k tomu budou moci naši dnešní hosti říci!

Dámy a pánové, ještě jednou pěkný večer vám přeje váš objektivně nadstranický velmi nezávislý moderátor Václav Hlodavec. Předvolební debata z druhého nejmenšího volebního kraje právě začíná.

Takže na úvod bychom si jistě měli stručně představit všechny naše dnešní hosty. Dáma promine, ale tak jako vždy vás budu představovat podle vašeho zasedacího pořádku a začnu u prvního stolku po mé levici. Připomínám, že naše veřejnoprávní televize si nade všechno váží objektivity, zasedací pořádek proto nevymýšlíme my a naši hosté si své stolky obsazují podle toho, jak k nám před natáčením přicházejí do studia.

Reklama

První tedy dnes dorazil pan Mirek Turek ze strany Dlouhodobě nezaměstnaných, který – aby ho nikdo nepředběhl – postával před budovou naší televize už od včerejších večerních hodin, jelikož dnes ráno nemusel do práce. Pan Mirek Turek sedí u stolečku číslo 1, pochází z rodiny s úctyhodnou tradicí nezaměstnanosti a navazuje na myšlenkový odkaz svého otce Derka Turka, který z vysoké politiky odešel před dvěma lety poté, co získal zaměstnání nočního hlídače v lokální mateřské školce. Pane Mirku Turku, vítejte.

Druhým kandidátem, který se zúčastní dnešní debaty, je pan Vašek D. Hašek, kandidující za stranu Sportujících inženýrů, sedící u stolečku číslo 2. Pan Vašek D. Hašek se proslavil hlavně pořádáním kontroverzní rallye Varnsdorf-Rumburk, při které nechal zasypat 14 kilometrů místních asfaltových silnic autentickým saharským pískem. Za to si později vysloužil ocenění za výjimečný přínos pro sport a tělovýchovu a také ekologickou cenu Hrošík 2009. Pane Vašku D. Hašku, vítejte.

Jako třetí v pořadí své místo v dnešní debatě získal pan Leoš Hrubeš ze strany Sociálně uvědomělých podnikatelů, najdete ho u stolečku číslo 3. Pan Leoš Hrubeš je považován za ostříleného politického stratéga a vlivného lobbistu s kontakty v nejvyšších patrech politiky. Může se pochlubit například ziskem výjimky z povinnosti vyplácet minimální mzdu a ve svém městě je znám jako velký bojovník proti nezaměstnanosti. Jako prvnímu po roce 1989 se mu totiž povedlo zaměstnat pana Derka Turka, čímž svého největšího politického rivala, stranu Dlouhodobě nezaměstnaných, uvédl do vleklé personální krize, ze které se tato strana dosud plně nevzpamatovala. Pane Leoši Hrubeši, vítejte.

Čtvrtým politikem, který si jen těsně vybojoval poslední místo v naší dnešní debatě, je… Ano? Ehm, promiňte, omlouvám se … Tedy, čtvrtou POLITIČKOU, která si vybojovala místo v dnešní debatě, je paní Jana al-Tranna z hnutí transgenderových feministek jménem FemiFisting. Jana al-Tranna letos získala pozornost jako první otevřeně muslimská žena v české politice, která se narodila jako muž. Paní Jana al-Tranna podstoupila intenzívní léčbu hormonální terapií, kterou letos na jaře završila chirurgickou změnou pohlaví v jedné privátní švédské klinice. Blahopřejeme a vy, paní Jano al-Tranno, vítejte.

To jsou tedy ve stručnosti naši 4 dnešní hosté. Zástupci ostatních politických stran se bohužel do našeho studia nedostali, jelikož přišli pozdě. Tedy ne ani tak pozdě, ale později než jejich političní protivníci a o to v naší debatě, vážení a milí diváci, přeci právě jde! Těžce to nesl především lídr kandidátky Strany přátel Aštara Bursíka, který se omlouval tím, že usnul při své poobědové meditaci kdesi v lese na palouku, a ještě se neváhal pokoušet uplatit náš štáb ošatkou čerstvě nasbíraných muchomůrek červených.

Jak ale víte, objektivita a nestrannost je to, čeho si my – vaše hlavní veřejnoprávní médium – ceníme nejvíce. Potížista byl rychle vyveden ven z budovy, kde byl zpacifikován ochrankou pana Leoše Hrubeše, jehož agentura u nás v televizi shodou okolností zajišťuje veškeré bezpečnostní služby.

Přejděme tedy rovnou k prvnímu tématu. Já ho zopakuji a vy pak budete mít postupně možnost se k němu každý vyjádřit ve svém úvodním pětivteřinovém okénku. Naše první dnešní téma zní: „Slušným lidem je dneska z politiky tak leda na zvracení“. Pane Mirku Turku, máte slovo.

„NO JÁ MYSLIM, ŽE TEDA KDYŽ MAJ TY MOLIJÓNY, TAK BY TAKY MĚLI NA NÁS PLATIT“

Díky, a jako druhý si bere slovo pan Vašek D. Hašek.

„ALE VŽDYŤ NÁM TO PARLAMENT ODSOUHLASIL, TO BYLA STÁTNÍ VĚC, TAK JAKEJ JE MI PAK TADY PŘEDHAZOVANEJ NĚJAKEJ SAHARSKEJ PÍSEK…!“

I vám díky, a teď se nám představí pan Leoš Hrubeš.

„TAK PODÍVEJTE, TADY TO PROSTĚ VEDOU UPLNÝ NÝMANDI! KDYBYCH JÁ BYL PREZIDENT, TAK JÁ BYCH VÁM TO UKÁZAL, JAK SE DĚLÁ BYZNYS!“

Děkujeme, a poslední dostává slovo paní Jana al-Tranna.

„TO JE TYPICKÉ, ŽE ŽENA DOSTÁVÁ SLOVO AŽ JAKO POSLEDNÍ, ŽE PANE HLODAVEC. ABYCH VÁM PRAVDU ŘEKLA, TAK JÁ MAM UŽ VÁŽNĚ PLNÝ ZUBY TOHODLE VAŠEHO-„

Děkujeme, ale vašich úvodních 5 vteřin vypršelo.

Takže vážení a milí diváci, to bylo první kolo předvolební debaty z našeho druhého nejmenšího volebního kraje.

Neodcházejte ale od obrazovek, protože po krátkém reklamním bloku budeme zpět s druhým tématem pro dnešní večer.

 

-REKLAMA-

… A DONUTÍME PANA STRAKALU PLATIT VAŠE NÁKUPY V KAUFLANDU …

… NA PRAVČICKÉ BRÁNĚ POSTAVÍME NEJVĚTŠÍ LUNAPARK VE STŘEDNÍ EVROPĚ …

… MY MÁME ŠIKOVNÝ RUČIČKY, JENŽE VLÁDNOU NÁM UPLNÝ NULY …

… OBĚTI ÚTLAKU NEJEN ZE STRANY HETEROSEXUÁLŮ, ALE I ZE STRANY BIOLOGICKÝCH LESBICKÝCH ŽEN …

-REKLAMA-

 

Vážení a milí diváci, vítejte zpět v našem studiu, kde se do druhé části přehoupla naše předvolební debata a kde se nyní budeme věnovat dnešnímu druhému tématu. Jde o další příspěvek z naší facebookové zdi, který obržel druhý nejvyšší počet palečků, tedy rovných 36. Pan Frýdek z Mýstku v něm napsal: „Jděte už s průzkumama do háje. Stačí, když z města průzkumnící dojdou na venkov a mají zcela jiné výsledky. Takže žádná objektivita, jenom manipulace s voliči!!!“.

No a co k tomu budou mít naši dnešní hosté říci? Zeptejme se jich! Pane Mirku Turku, máte slovo.

„NO JÁ MYSLIM, ŽE BY TO JAKO MĚLO BEJT MNOHEM VÍC SPRAVEDLIVÝ, KDYŽ ONI MAJ MILIJÓNY A MY NEMÁME ANI NIC.“

Děkuji. A váš názor, pane Vašku D. Hašku?

„TAK AŤ TU POKUTU ZAPLATÍ CELEJ TEHDEJŠÍ PARLAMENT, KDYŽ NÁM TO SCHVÁLIL. PAN MINISTR NÁM DAL AGENDU. A NEZLOBTE SE NA MĚ ALE TEN PÍSEK NÁM TU PŘECI ZŮSTAL, LIDI HO MŮŽOU VYUŽÍVAT DODNEŠKA. … A ZADARMO!“

I vám díky. A co nám k tomu řeknete vy, pane Leoši Hrubeši?

„JE TO JEDNODUCHÝ. JÁ U NÁS V PRASEČÁKU TAKY NEMŮŽU UTRÁCET PENÍZE, CO NEMAM, TAK JAKÝ PAK PROBLÉMY? JÁ AŽ BUDU PREZIDENT, TAK V TOM UDĚLÁM POŘÁDEK. JÁ TY PENÍZE VYBERU, SNÍŽIM DANĚ A BRAMBORY

BUDOU ZA 3,50 KČ ZA KILO.“

Děkuji, a jako poslední se k tématu vyjádří paní Jana al-Tranna.

„JAK TAKÉ JINAK, ŽENA VŽDY AŽ NA POSLEDNÍM MÍSTĚ, ŽE PANE HLODAVEC. JÁ BYCH TEDY CHTĚLA ŘÍCI, ŽE JAKO ŽENA, CO SE NARODILA V MUŽSKÉM TĚLE, NEMÁM ŽÁDNÝ PROBLÉM SE ŽENAMI A S MUŽI, CO SE NARODILI V ŽENSKÝCH TĚLECH. JÁ S NIMA PROBLÉM NEMÁM. TO JEN NĚKTERÉ TYTO „ŽENY“ MAJÍ PROBLÉM SE MNOU, KDYŽ S NIMA CHCI JÍT SPOLEČNĚ DO SAUNY. ŽE PRÝ SNAD NEJSEM PRAVÁ LESBA.“

Zajímavé názory. Všem vám za ně děkuji.

A co nás čeká nyní? Tušíte správně.

Přichází divácky nejoblíbenější část předvolebních debat – EXOVÁNÍ MALÉ DESÍTKY NA ČAS!, jejímž hlavním mediálním partnerem je Gambrinus.

 

-REKLAMA-

… GAMBÁČ – PIVO S 96% POKRYTÍM ČR, ALE ZATO 100% BEZ CHUTI …

-REKLAMA-

 

Vážení diváci, jak vidíte, situace ve studiu se nám lehce vymkla kontrole, protože předseda strany Dlouhodobě nezaměstnaných Mirek Turek během reklamní přestávky stihl vypít nejen své vlastní malé pivo, ale i piva většiny ostatních kandidátů, čímž odstartoval nekontrolovatelnou hádku, která právě vrcholí za mými zády. Ostatní kandidáti se dožadovali řádného dokončení soutěže a chtěli pro to použít lahvové pivo jednoho z našich osvětlovačů, ten však vydání svého občerstvení kategoricky odmítl s tím, že střízlivý se na tohle rozhodně koukat nebude, a proto se obávám, že budeme muset naší debatu pro dnešek předčasně ukončit.

O jejím výsledku si prosím udělejte názor sami a já, váš objektivně nadstranický velmi nezávislý moderátor Václav Hlodavec, se s vami loučím.

Naviděnou příště.